HOME ABOUT ME VACATION DRAMA/MOVIE BOOK

June 30, 2017

MY FAVOURITE K-POP GROUPS


1. Girls' Generation (So Nyuh Shi Dae)


Queens of K-pop. First group yang I minat gila dari form 3. Dari zaman ada Jessica. I love all the songs. Dance, music SNSD memang tak pernah mengecewakan. My bias is Taeyeon 💕, of course.  Some of them pun ada keluarkan lagu-lagu sendiri. Dorang still together nak dekat 10 tahun and takde niat nak berpecah. I really love them. Makin lama makin cantik semua. Simple, tapi cantik. Tak over sangat macam time mula-mula dulu, maybe dorang lebih matang sekarang.


2. Apink


I start suka dengan Apink ni sebab lagu-lagu dorang. Semua MV dorang cute and cantik. Mula suka tahun lepas. And I taktau pun asalnya dorang ada 7 orang. I minat all the girls 💗


3. BlackPink


BlackPink pun I start minat tahun lepas, sebab lagu-lagu dorang yang best and dance dorang. I suka beat lagu dorang yang menarik. My bias is Lisa 💗 I don't know why first time tengok Lisa terus tertarik. Dia cute, suara pun unik. Tapi rapper, Jennie memang daebak 👍


4. Beast/Highlight


Beast ataupun sekarang dikenali sebagai Highlight. Asalnya 6 orang dan sekarang dah jadi 5 orang sebab Hyun Seung dah keluar and stay dengan Cube. Apa-apa pun they are still my beast 💗 My bias is Lee Gikwang 💗



Annyeong, chingu ! Terima kasih kerana meluangkan masa di blog ini.

10 comments:

  1. My favourite kpop group is EXO, BTS and BAP! Nice to meet you ^^

    jom tambahkan follower + trafik blog dgn segmen ni >>> http://nasihattermasyhur.blogspot.my/2017/06/segmen-follow-me-by-naseha-syahira.html

    ReplyDelete
  2. dulu minat 2ne1 & Bigbang. Beast minat waktu dorg awal2 debut dulu..sekarang dah xfollow kpop ni..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Skrg ni banyak tengok k drama je haha

      Delete
    2. itu memang dari dulu tak boleh tinggal. hobi sejati..hahaha

      Delete
  3. i used to love kpop groups damn much and i even spent more than hundreds or even thousands for the merchandises and so on. it was a great memory as the old kpop was really good. no, its great. but nowadays the fandoms get wild and even worse plus bashing one's group become a norm. it ain't harmony as before. i missed the old times haha but the ost songs and the dramas are still awesome. im a hard die korean supporter lol XD

    ReplyDelete
  4. Grupband KPOP favorit saya ialah EXO-BTS dan BLACKPINK-LOVELYZ-REDVELVET
    Salam Blink :)

    ReplyDelete
  5. jom usha classic theme ni http://mingyusunbaenim.blogspot.my/2017/10/classic-template-hurricane.html

    ReplyDelete