HOME ABOUT ME VACATION DRAMA/MOVIE BOOK

July 24, 2017

RUNNING MAN 2017


Hello readers 😄

Sesiapa yang still tengok Running Man komen 'Don't Walk !' 😂 Rating RM agak menurun sejak Kang Hee Gun/Kang Gary tinggalkan RM sebab nak focus on his career (music), and ada dua member baru iaitu Yang Se Chan & Jeon Seo Min.

Mula-mula I pun rasa macam dah malas nak tengok RM bila banyak kes, lagi-lagi kes Kim Jong Kook & Song Ji Hyo nak kena kick off from RM, tapi as a runner, tak adil bagi members yang still ada, and yang baru.


Pada I, dorang still kelakar, banyak kerenah, pelik 😂 Ingatkan Yang Se Chan & Jeon Seo Min tak menyerikan RM, tapi sebenarnya dorang pun funny. Yang Se Chan yang blur, kekadang innocent, kekadang bijak tapi malang 😂 Jeon Seo Min ni nak gambarkan dia, dia ni Lee Kwang Soo versi perempuan. Pembelot, malang, pelik and psiko, tapi bila ada dia Ji Hyo ada kawan and nampak Ji Hyo happy dengan dia. 

I rasa I dah start ship dekat Kwang Soo dengan Seo Min 😍 Dorang nampak macam ada chemistry.

Global Project was so interesting, lagi-lagi part Kwang Soo masuk Pagar Sesat Berhantu tu 😂 Project baru, Somewhere 1%, pun nampak interesting. 


I know kita semua rindukan RM yang dulu, lagi-lagi Kang Gary, Monday Couple, Peaceful Gary and antara member terkuat dan pantas dalam RM. Cuma dia blur and tak pernah belot 😂 

7012, means Seven Running Man Forever 💞 Bertahun dorang bersama, masing-masing dah kenal perangai masing-masing. Like one happy family.


News that told us he's married really made me broken into pieces. Monday Couple shippers know the feelings. Rasa macam kita yang heartbroken 😔 Lagi-lagi bila RM members pun taktau and tak dapat contact dia. Mungkin dia ada sebab dia buat macam tu.

Apa-apa pun, kita kena positiflah. Race start !


July 18, 2017

MEK ZUMBIE'S JULY PREOWNED GIVEAWAY (TAMAT)


Hello readers !

Korang nak menang giveaway ni ? Sila click banner and hadiah click sini.

Tarikh tutup : 27.7.2017

So dua hadiah yang I pilih ialah jeng jeng jeng ! 


Tali pinggang.
I memang suka pakai tali pinggang yang macam ni, sebab banyak baju yang plain. So selalunya I akan pakai dengan tali pinggang.


Ni salah satu gambar.


Headphone.
I jenis rajin dengar lagu. Buat kerja dengar lagu, study dengar lagu. 

Harap-harap terpilih heee 😄

July 16, 2017

A GREAT DAY WITH MY GIRLS


Hello readers 😊 Rabu, July 12, 2017 kitorang plan nak keluar. Mula-mula ada 9 orang, tapi jadi 5 😂 Ada yang ada hal, ada yang demam, ada yang senyap 😒 Tapi takpe la kita hanya mampu merancang. So, kitorang decide nak pergi Berjaya Times Square nak window shopping. Naik LRT ke sana, jauh jugak. 

Benda yang kelakar, kasut Ili tercabut dan Ila punya baju basah. First, kasut Ili tercabut lepas dia kata " Harini aku pakai kasut tinggi. " Tetiba kasut hilang sebelah 😂 Kitorang punya gelak tak boleh cover. Dah macam budak sekolah je tengok. Second, baju Ila basah time tangkap gambar. Ada satu kolam hiasan, Ila dengan Nifah nak bergambar so dorang duduk la dekat tepi kolam. Baju belakang Ila labuh and dah berenang-renang dalam air 😂 Kelam kabut masa tu. Terus cari toilet nak keringkan baju 😂


Sampai je TS, nak makan dulu. Memasing dah kelaparan. Memandangkan Ili, Ila dan Nifah tak pernah makan Boat Noodle, kitorang bawak dia. Habis licin 😂


Lepas tu, kita ke Superbowl Times Square. I pun dah lama gila tak main bowling. Dulu setiap minggu main, sebab minat kan. Dan I kalah 😂 Tak champion dah sekarang. Skill semua dah hilang entah ke mana. Bila dah lama tak main, tangan pun lenguh lenguh.


Lepas ni kena start balik main bowling. Rasa macam dah terkeluar dari dunia sendiri 😂 Tapi dulu main untuk lawan, sekarang main suka suki lantak la longkang ke apa main campak je haha.


Dah lepas gian main bowling, kitorang bershopping la. Asalnya nak window shopping je, tapi ter'shopping' pulak 😂 I teringin nak pakai seluar yang macam palazo or yang cecantik tu, asalkan bukan jeans. Bosan asyik jeans. Sekarang nak elak pakai jeans, pakai skirt je. Kat sana banyak seluar yang cecantik tu, nak borong takde duit 😂 satu je la mampu. Lagi I beli jaket, I memang suka jaket, sweater and hoodie. And then I beli Cushion Foundation by L'OREAL Paris. 

Okay stop. stop ! Sebelum melayang duit, baik stop. Hahaha. Itu je la aktiviti kitorang. Thanks for reading.

July 11, 2017

MINI GIVEAWAY : DUIT RAYA (TAMAT)



Hello guys 💞 Raya lagi kan ? Raya kan sebulan, so masih ada masa lagi nak kutip duit raya haha. So korang nak duit raya tak ? Kalau nak, jom join mini giveaway ni 😊 Click je banner tu ya. Rules dia senang je.

Duit raya

 1st place | cash RM30 
  2nd place | cash RM20

July 06, 2017

" AS IF IT'S YOUR LAST " WON THE FIRST PLACE

Congratulation to BLACPINK for winning first place on SBS's Inkigayo !


As If It's Your Last by BLACKPINK
Release : June 22, 2017

I'm so in love with BLACKPINK's new song. The music and dance are so good and amazing. They won first place of the week on Inkigayo. They are really an underdog K-pop group, that have millions viewers. They worked so hard and they deserve it. The group with no leader and still can beat the very popular idols. And " As If It's Your Last " was chosen as the best of the week by Apple Music.



To me, Jisoo can be a great leader to her maknaes. She's the oldest and matured. While the others crying after winning, Jisoo kept on smiling and gave a speech because the members were speechless.
She comforted the members. It's hard to see she cries.

Good job, Blink ! 😉




July 04, 2017

JUNE WRAP UP


Puasa + Raya. Selamat Hari Raya 😊 Seronok tak raya tahun ni ? Puasa penuh tak ? 😏😂 


1. BAJU


My outfit for first day of raya 2017, Maroon #TeamMaroon. Tahun ni kitorang beraya dekat Muar, Johor. Kampung ayah. Macam biasa malam raya kami takbir raya ramai-ramai, tapi tahun ni kitorang buat tahlil sekali untuk arwah atuk, pakcik makcik dan yang penting arwah Paksu, adik ayah.



Ni baju raya ketiga 😂 Okay kitorang dah habis beraya dekat kampung, so raya ketiga kitorang singgah satu malam dekat A Famosa sebelum balik Gombak.


2. BEG


Disebabkan tahun ni I kena tolong ibu buat kuih semprit yang beratus tu, ibu belanja satu beg hehe 😁 Actually I tak mintak, ibu yang offer. Orang dah offer kita ambik je la haha. Lagipun I memang nak beg sandang. Senang nak bawak barang banyak.



3. BEAUTY


Sekarang cuaca panas and kulit muka pun cepat kering. So I beli face masks dengan lip ice. 
Korang boleh suggestkan face mask apa yang lagi okay or favourite korang ?


4. STUFFS


I got a new earphone. Dua keychain dari A Famosa, satu untuk diri sendiri dan satu lagi untuk bae 💕

5. MUSIC

As If It's Your Last by BlackPink

July 03, 2017

SEGMEN : BLOGLIST DAN FOLLOWERS BLOG BY CINDY (TAMAT)


Click banner

Nak tambah followers ? Jom join segmen ni. Mana tau bernasib baik terpilih dalam bloglist Cindy 😄

Rules :

1. Follow Blog Cindy
2. Tag temanmu mengenai segmen ini minimal 2 orang
3. Buat Postingan dengan judul Segmen : Bloglist dan Followers Blog by Cindy
4. Di dalam postingan copy banner diatas, dan link ke

http://chiaki-tachikawa.blogspot.com/2017/07/segmen-bloglist-dan-followers-blog-by-cindy.html

5. Masukan blog id, dan comment link segmen di postingan ini

ID : 82461098397241678

TAG : Auni & Elsa

July 01, 2017

SEGMEN : FOLLOW ME ! BY NASEHA SYAHIRA (TAMAT)

Hello readers !

Penat ! Baru balik dari shopping 😅 Balik je terus on laptop, bukak blog. Then ternampak Segmen ni. Alang-alang adik tak guna wifi lagi, meh kita bersegmen dulu.


click banner

The rules are simple. 

FOLLOW ALL THE PARTICIPANT. NO EXCEPTIONAL!

How to join:

  1. Follow this blog: Naseha Syahira ( WAJIB)
  2. Follow these Instagram: @littlewardrobe.co ( WAJIB) and @nasehasyahira (OPTIONAL)
  3. Like this Facebook page: littlewardrobe.co (OPTIONAL)
  4. Post an entry about this segment --> TITLE: Segmen: Follow Me! by Naseha Syahira 
  5. Copy and Paste the banner in the post. Don't forget to backlink it to http://nasihattermasyhur.blogspot.my/2017/06/segmen-follow-me-by-naseha-syahira.html
  6. Leave your entry link in the comment.