HOME ABOUT ME VACATION DRAMA/MOVIE BOOK

May 31, 2017

Segmen: Blog Eyja Dot Com Carik Bloglist (TAMAT)


Assalamualaikum gais.

Malam ni I rasa nak join segmen ni. Eyja nak cari blogger untuk letak dalam bloglist Eyja. Memandangkan segmen ni tamat pada June 12, so I join ! 😁 If korang pun nak join segmen ni, just click the banner. And jangan lupa follow Eyja. Jangan lupa follow I jugak.

THE REBEL : THIEF WHO STOLE THE PEOPLE

Annyeong !

I like to share with you, readers, my favourite historical korean drama.

The Rebel : Thief Who Stole The People



NO. OF EPISODES : 30
RELEASE DATE : January 30, 2017 - May 16, 2017
GENRE : Historical, Melodrama, Romance
CASTS : Yoon Kyun-Sang, Chae Soo Bin, Kim Ji Suk, Lee Ha Nui, Kim Sang Joong

SYNOPSIS

What would you do if the mere fact of your birth gives you no standing in society? Hong Gil Dong (Yoon Kyun-sang) is the son of servant Hong Ah Mo Gae, which gives Gil Dong no legal standing in Joseon society. With no opportunities to do any legitimate work despite his brilliance, Gil Dong becomes the leader of a band of smugglers who steals from the rich to give to the poor. Gil Dong's contemporary, Yi Yung, becomes the tyrannical King Yeonsangun (Kim Ji-suk) who oppresses the lives of the common people. Gil Dong saves the life of Song Ga Ryeong (Chae Soo-bin), who becomes a young widow after her husband is killed by the king. Ga Ryeong dreams of getting revenge against the king at all costs. The king’s faithful consort is Jang Nok Soo (Lee Ha-nui), who secretly can’t forget her first love, Gil Dong. Can Gil Dong champion the rights of the common people on his path to becoming Joseon’s first revolutionary activist?

-----

I'm so impressed with the story line. Gil Dong is known as the strongest man in Joseon, who can't easily die even he's covered with blood. I recommended this drama to all of you to watch. This drama is so interesting and inspiring. It shows how brave they are in protecting their nation. This is my first favourite historical korean drama.


May 30, 2017

BOOK REVIEW : KAMPUS (FIXI)

I nak review novel Kampus by Syafiq Aizat. This novel is quite interesting to me because I like reading thriller or scary novels. I dah tinggalkan zaman novel cinta cintun ni sebab story line dia macam lebih kurang.



SINOPSIS


25 tahun lalu, kampus itu pernah dikejutkan dengan serangan Krampus. Budak-budak nakal akan mendapat ranting lidi dan batu arang sebelum nyawa mereka diragut makhluk itu – yang dikatakan bertanduk, bermata merah, warnanya hitam dan taringnya terjojol.
Kini, makhluk itu kembali untuk memburu mangsa seterusnya. Dani, ketua kolej yang baru, yakin bahawa kejadian itu merupakan satu agenda. Agenda apa? Dia pun tak tahu.
Dia cuma tahu ada agenda.
Kenapa makhluk tu kembali? Apakah dosa warga kampus itu sehingga mengundang kemunculan Krampus itu semula?
Dan adakah makhluk itu benar-benar wujud? Atau sekadar...

GENRE



  • JENAYAH
  • PENYIASATAN
  • REMAJA
  • PERSAHABATAN

MY REVIEW


Novel ni memang buat kita berfikir. Cerita tentang pembunuhan yang dilakukan oleh Krampus, to those yang taktau Krampus ni apa, Krampus ni makhluk yang tak sukakan Krismas dan dia akan hadiahkan lidi dan batu arang kepada budak-budak nakal saja. Cerita ni pula, Krampus tu bagi lidi dan batu arang kepada orang yang dia nak bunuh. 


Siapa Krampus ni ? Hantu atau manusia ? Bacalah heee 😁 


Memang susah nak agak siapa pembunuh sebab semua boleh jadi suspek. Cara dorang mati pun ada yang scary and macam what the hell macam mana dia mati, tetiba hilang.


Apa yang I suka dalam novel ni, watak utama dia, Dani sebab dia bad boy. And dorang punya brotherhood memang 👍 Even Dani ni kaya and sometimes bossy sikit, but he always protects his friends and tries to help them even he's also in danger.


RATE


★★★★