HOME ABOUT ME VACATION DRAMA/MOVIE BOOK

August 31, 2017

WHITE : THE MELODY OF THE CURSE (2011)


Release date : June 9, 2011
Genre : Music, thriller, mystery, horror
Casts : Ham Eun Jung, Hwang Woo Seul Hye, May Doni Kim, Choi Ah Ra, Jin Se Yeon

SYNOPSIS
A Korean pop group's internal strife takes a back seat to death when they perform a cursed song.

-----

Seram. I rasa I macam termasuk dalam cerita tu πŸ˜‚ Goosebumps. Jalan cerita dia seronok dan seram sampai I terpaksa cari tempat terang nak tengok sebab takut tengok gelap-gelap. Cara dorang kena seksa dengan hantu tu dan cara dorang bunuh diri. Kalau korang hayati cerita ni betul-betul, korang pun akan dapat rasa.

Cerita seram berkaitan dengan satu lagu yang menyebabkan kematian. "Pink Doll" nama kumpulan K-pop yang dianggotai 4 orang gadis ; Eun Ju, Jenny, A Rang dan Shin Ji. Satu hari mereka pindah ke studio baru, yang simpan satu kisah misteri. 

Eun Ju, ketua kumpulan, menemui satu tape disebalik cermin di bilik tari, yang tertulis 'White'. Eun Ju memainkan tape itu dan tape itu menunjuk satu music video lama seorang penyanyi wanita bersama-sama back up dancer. Lagu itu tak pernah dimainkan kerana ada sesuatu yang pelik terhadap music video itu, muka penyanyinya menakutkan


Ini gambar dari music video dalam tape tu

Mereka mengambil keputusan untuk menjadikan lagu itu sebagai lagu mereka, tetapi lagu itu hanya memerlukan seorang vokalis dan mereka terpaksa memilih vokalis utama di antara mereka berempat. Masing-masing mahu jadi vokalis utama.

Satu per satu benda buruk berlaku sehingga menyebabkan 3 daripada mereka ; Janny, A Rang dan Shin Ji, masuk hospital kerana cedera parah akibat diganggu si pemilik lagu itu. Pemilik lagu itu tak suka lagu dia diambil, sebab tu lagu yang dia tulis sendiri.

Eun Ju dibantu kawannya, Soon Ye, cuba mencari siapa pemilik lagu tersebut sebelum dia menjadi vokalis seterusnya. Akhirnya dia menemukan data si pemilik, Jang Ye Bin, yang sudah mati 15 tahun lalu akibat kebakaran. Setelah menyelesaikan masalah itu, Eun Ju mengambil keputusan untuk menjadi menyanyi lagu itu dan dia berjaya menjadi terkenal dengan lagu itu.


Namun, sumpahan yang ada pada lagu itu masih ada kerana pemilik lagu itu bukan Jang Ye Bin, tetapi seorang back up dancer berambut putih yang mukanya dicacatkan oleh back up dancer yang lain dan bunuh diri dengan minum peluntur. Jang Ye Bin, orang pertama mati sebab sumpahan itu, mencuri lagu itu dan menyanyikannya. 

Akhirnya, apa yang jadi ? Mereka hidup atau mati ke ? Siapa yang mati ? Silalah tengok πŸ˜‚ Click SINI
RATING
★★★★★

August 28, 2017

KAKLONGCHAN.COM MERDEKA GIVEAWAY (TAMAT)

Click banner to join

Tarikh tamat : 31 August 2017

Seorang pemenang akan dipilih dan hadiah yang bakal diterima ialah Anello Banana Bag







August 27, 2017

SEGMEN AIRAHSYAHIRAH.BLOGSPOT CARI BLOGLIST ! (TAMAT)


Tarikh tutup : 30 August 2017

Korang, jom la join segmen ni πŸ˜„ Cik Airah tengah cari peserta untuk bloglist dia. Meh support !

SYARAT 

1. Mestilah follow blog airahsyahirah.blogspot.com. Wajib tau
2. Follow instagram @airahbeautyhealth
3. Kalau nak join pastikan blog awak aktif sebab I nak singgah dan komen semua entry ! *gigih
4. Buat satu entry ' Segmen AIRAHSYAHIRAH.BLOGSPOT Cari Bloglist !' dan paste banner dalam tu jangan lupa backlink sekali.
5. Kalau rajin komen sekali kenapa nak masuk bloglist I.
6. Komen entry penyertaan dalam komen box bawah entry ni.


August 26, 2017

ABANG LONG FADIL 2


Release date : August 24, 2017
Genre : Komedi, Aksi
Casts : Zizan Razak, Syamsul Yusuf, Shuib Sepahtu, A. Galak, Wak Doyok, Mas Khan, Achey, Dato' AC Mizal, Tania Hudson

SINOPSIS
Filem ABANG LONG FADIL 2 mengisahkan tentang perjalanan hidup Fadil, yang terjerumus ke dalam dunia mafia, didalangi oleh Taji Samprit dan anaknya Wak Doyok. Fadil terpaksa menjalani kehidupan sebagai seorang pembunuh upahan walaupun dia bukanlah seorang pembunuh. Sasaran pertama Fadil ialah King Kong, seorang yang gila kuasa dan musuh kepada Taji Samprit. Berjayakah Fadil menempuh dugaan yang berlaku pada dirinya?

-----

Abang Long Fadil ni mulanya dari KL Gangster, Fadil yang merupakan kawan baik Malik (Aaron Aziz). Abang Long Fadil 2 ni berbeza dari yang pertama sebab lebih banyak aksi daripada fantasi. Cerita dia dari mula sampai habis memang kelakar, korang akan gelak je. Macam mana tak kelakar kalau pelawak-pelawak hebat yang berlakon. Cerita pun takde berkait dengan KL Gangster macam yang pertama.Terkejut jugak Shark jadi polis πŸ˜‚

Abang Long Fadil 2 ni Zizan tak lagi bawak watak penakut dan tak mengharapkan bantuan orang lain untuk berlawan, dan tak berimaginasi. Kali ni dia lebih segak dan handsome, lebih banyak aksi yang dia bawak. Nampak yang dia lebih bijak kali ni. 

Fadil ni cuba menjejaki Tiger, pembunuh upahan yang dah banyak bunuh orang tapi takde seorang pun tahu siapa dia ni sebab dia pakai topeng. Fadil dibantu oleh Yana, seorang wartawan, dan Ali (Achey), seorang cameraman. 


A. Galak & Wak Doyok

Inspektor Wahab (Syamsul Yusuf) dan Inspektor Syuib (Shuib Sepahtu) juga cuba menjejaki Tiger, the most wanted person. Watak Dato' AC Mizal memang best dan kelakar, AC Mizal kot bro haha. Dulu tengok dia dalam Gerak Khas serious je tapi kali ni kau akan gelak je. Dato' AC Mizal daebak πŸ‘

Plot twist cerita ni memang unexpected. Korang akan rasa whaaatttt bila tahu siapa Tiger ni πŸ˜‚ Kalau dah komedi, plot twist pun mesti kelakar. Serious cakap, I suka watak Zizan dalam cerita ni, nampak lebih professional. Pelakon semua hebat-hebat.


Jangan kata abang tak payung

RATING 
 ★★★★(4.5)

FACE MASK GIVEAWAY BY ASYIQIN89 (TAMAT)


Click banner to join

I memang minat pakai face mask. Rasa soft je skin lepas pakai. Bila jumpa giveaway ni I terus tertarik nak join πŸ˜„ Korang pun jom la join ! Senang je rules dia.

SYARAT YANG LAGI MUDAH DAN SENANG JE (:

1. Follow Blog ini
2. Follow instagram INI
3. Like FB Page INI

4. Buat entry ' FACE MASK GIVEAWAY by Asyiqin89',  paste banner dan backlink ke sini.
5. Pilih nak Mask yang mana satu
6. Kalau rajin like la iklan tu sikit. hehe ^_^
7. Letak link entry penyertaan dalam komen box bawah ni.

Tarikh tutup : 5 September 2017

Face mask yang I pilih


Hadiah 1:
Ferment Water Resilient Hydrating Mask 
+
Bye bye 'Panda Eyes'

August 24, 2017

ONE MEAL FOR TOMORROW



Release date : January 7, 2017
Genre : Friendship, Romance, School, Youth
Cast : Nakajima Yuto, Araki Yuko

SYNOPSIS
A 7-year love story between Hayama Ryota and Uemura Koharu from their first date to eventual marriage. Ryota and Koharu are high school students. Ryota is indifferent to people and says very little. Koharu is not afraid of to speak her mind and she has a bright personality. Since a game of rice bag jump, they begin to date. They date at a fast-food restaurant, realize they love each other at a family restaurant and finally swear their love on a dining table with white rice.

-----

Jalan cerita dia agak slow dan hanya menceritakan tentang mereka berdua saja. Uemura meluahkan perasaan pada Ryota selepas mereka menang dalam acara sukan di sekolah tetapi Ryota tak bagi jawapan. Dia kata dia takut nak jatuh cinta. Namun, akhirnya mereka berdua mula bercinta.

Selepas 3 tahun, Uemura tiba-tiba minta putus padahal dia yang confess. Ryota kecewa sangat tapi dia tak putus asa untuk pujuk Uemura. Rupa-rupanya Uemura ni ada tumor dekat rahim dan terpaksa operation. Impian mereka berdua nak ada anak terkubur. Ryota yang sayang sangat dekat Uemura berjanji akan sentiasa ada dengan Uemura walaupun takde anak.

Kesetiaan tu penting dalam hubungan. Dalam hubungan, kita kena bagi sokongan kalau pasangan kita dalam masalah. Sokongan untuk jadikan mereka lebih kuat dan tak murung. Kalau betul seseorang itu ikhlas sayangkan kita, dia takkan tinggalkan kita.

RATING
★★(2.5)

August 20, 2017

8 YEARS WITH DTOH

8 years, 8 girls
Anina | Nabilah | Ili | Julyana | Nazihah | Hanifah | Alisya | Syafiqa
DTOH bermaksud Detective Teenagers Over Hawett, kelakar kan ? Ya kelakar tapi kitorang tak matang lagi masa tu πŸ˜‚ Tapi dengan nama DTOH ni la orang kenal kitorang 8 anak dara. Each of us has our own position, like me as a captain, tapi semua tu dulu punya haha sebab sekarang 'jawatan' yang ada cuma captain, yes that's me walaupun I dah tak mengaku captain πŸ˜‚ Kitorang berkawan sejak dari Form 2, dah 8 tahun and still counting.

Memasing ada perangai sendiri tapi banyak bercakap tu perangai kitorang semua. Merepek yes selalu jugak merepek borak itu ini πŸ˜‚ Blur/lambat pickup, ganas, gangster, tapi sekarang memasing dah jadi gegirl. No kasar kasar weollsss tak boleh uhuks 😊 Jeng tipu je ! Ganas ada je lagi tapi versi lemah lembut πŸ˜‚

DTOH ni yang kenal cuma budak budak kelas depan, sebab kitorang tak ramai kawan budak budak kelas bawah. Bukan nak racist. Kelas kitorang banyak, ada 13-15 kelas. Yang mana sama kelab ke rumah sukan ke tu kitorang berkawan la. Cuma tak rapat.


Ke mana-mana kitorang bersama-sama. Study sama, makan sama, kelas sama, lepak sama, tapi tak semua la berkumpul. Kadang-kadang dalam 3-4 orang, sebab ada yang busy. Ada yang pegang jawatan dalam kelab, koperasi, pengawas. Jadi tak semua selalu ada, mana yang free dan kaki lepak sampai petang je akan berkumpul. Selalu port lepak dekat kantin, library dan anjung.

Kalau nak beraya pulak, kawan sekelas yang ada buat open house, dorang nak jemput kitorang bukan sebut nama satu-satu tapi sebut "Dtoh jemput la datang open house aku." "Dtoh datang la raya." And kitorang pun faham la haha. Of course kitorang semua datang.


Masuk Form 4, Alisya dapat masuk MRSM. Tipu la tak nangis πŸ˜‚ Berat hati nak lepaskan, tapi alhamdulillah masih kekal bersama. Kalau dia balik Gombak dapat la lepak makan makan. Tempat biasa kitorang lepak ialah McD dekat Ong Tai Kim. Itu je la tempat kitorang lepas balik sekolah, dan sampai sekarang πŸ˜‚

Sampai sekarang walaupun tak dapat berkumpul semua, kitorang still contact and tak lupa birthday memasing 😊

Describe them

Nabilah : Feminine. Lemah lembut, sopan santun, cantik.
Ili : Talkative like me. Kalau jumpa memang susah nak stop bercakap.
Julyana : An independent girl. Dia banyak bagi inspirasi. Cara dia bawa diri, berdikari.
Nazihah : Cute but gangster. Dia ni cute, nampak lembut. Dalam lembut dia tu ada kasar haha.
Hanifah : Honest. Dia takde nak berkias-kias bila bagi pendapat.
Alisya : The prettiest. Paling ramai peminat dan pandai.
Syafiqa : A brilliant girl. Dari zaman sekolah rendah result dia paling gempak.

Dtoh, walaupun kita susah nak kumpul semua, aku tetap sayang korang. Walaupun kita ada best friend lain, tapi korang tetap best friend no. 1 aku 😊 Walaupun kadang-kadang rasa kita tak ambil berat satu sama lain, tapi korang selalu dalam doa aku. Macam mana aku nak lupa korang kalau korang selalu ada.


Happy 8th Anniversary girls πŸ˜„πŸŽ‰

August 18, 2017

GELAP BY ARIFF ADLY


SINOPSIS

Sekumpulan kawan dari keluarga orang berada mengamalkan gaya hidup bebas. ‘Private party’ setiap tahun sudah menjadi satu tradisi.
Satu invitasi daripada Adi dan Maya yang merupakan tuan rumah kali ini diterima oleh Anip, Dawi, Sheqa, Atirah, Eva dan Ed bertempat di kawasan hutan tempat jin bertandang.
Tanpa mereka sedar, parti kali ini mungkin menjadi parti terakhir mereka. Bermula dengan satu kematian, diikuti kematian yang lain. Setiap satu nyawa yang hilang diganti dengan sekeping nota bernombor. Masa bukan teman. Apa mereka sempat merungkai mesej si pelaku? Dapatkah mereka lari daripada cengkaman GELAP ini?

GENRE

Mindfuck, misteri, psikotik

-----

First of all, cerita ni macam SAW sebab pembunuhan tragik. Mula-mula memang susah nak agak siapa pembunuh dia. Pembunuh ni buat semua ni sebab nak balas dendam kematian adik. Adik dia bunuh diri disebabkan 5 orang ni ; Adi, Anip, Sheqa, Atirah, Eva dan Ed. Mereka sekolah di sekolah yang sama dan memasing perangai agak teruk.

Adik pembunuh ni cacat dan dia selalu kena ejek dengan budak 5 orang tu. Satu hari dia kena rogol dengan 3 budak lelaki tu dan mereka rakam perbuatan mereka tu. Video tu pulak di-upload di Youtube oleh Eva tanpa pengetahuan sesiapa. Disebabkan itu, si adik tu stress dan bunuh diri.

Cara pembunuhan dia lebih kurang SAW sebab dia guna peralatan makmal dan alatan lain. Tragiknya cara pembunuhan ni, dia seksa sampai mati. Kena rendam muka sampai lemas, kena potong lidah dan dimasukkan ubat gegat, kena ikat dan biar digigit tebuan. Setiap kali berlaku pembunuhan, pembunuh tu akan tinggalkan satu kertas yang ada nombor dan mereka mati mengikut nombor tu.

Pembaca matang saja yang boleh baca, dan jangan cuba melakukan semua perbuatan tu. Apa-apa pun, jangan ada perasaan dendam yang boleh membawa padah. Memaafkan lebih baik. Walaupun maaf tak mampu ubahkan benda yang lepas tapi in shaa Allah memudahkan masa depan 😊

RATING
★★★★★

August 17, 2017

ANNABELLE : CREATION (2017)



Release date : August 11, 2017
Genre : Horror, thriller, mystery

SYNOPSIS
Former toy maker Sam Mullins and his wife, Esther, are happy to welcome a nun and six orphaned girls into their California farmhouse. Years earlier, the couple's 7-year-old daughter Annabelle died in a tragic car accident. Terror soon strikes when one child sneaks into a forbidden room and finds a seemingly innocent doll that appears to have a life of its own.

-----

Pada I, it was okay, 6 out of 10. Mampu buat I tutup mata tengok cerita ni, tapi belum sampai menjerit. Sesiapa yang belum tengok Annabelle mungkin confuse bila tengok ending cerita ni. So sesiapa yang belum tengok Annabelle, silalah tengok. Dalam cerita Annabelle : Creation ni, kisah dia menceritakan macam mana wujudnya patung Annabelle yang berhantu tu.

Annabelle nama anak patung creepy yang ada dalam movie ni. Mula-mula cerita agak sedih sebab anak pasangan Mullins, Bee/Annabelle, ni mati kena langgar kereta. Mereka terlampau rindu sampai buat hubungan dengan syaitan/kuasa jahat untuk berjumpa dengan anak mereka. Roh si anak tu duduk di dalam badan patung itu.

Makin lama roh jahat tu makin kuat sehingga mencederakan Mrs. Mullins. Mr. Mullins mengambil keputusan untuk kurung anak patung yang ada roh itu di dalam almari yang sudah didindingkan dengan ayat suci mereka.

Setelah 12 tahun, anak-anak yatim dibawa masuk ke dalam rumah pasangan Mullins bagi menceriakan kembali rumah mereka. Namun, kejadian aneh berlaku selepas Janice membuka pintu almari yang ada patung Annabelle. Roh jahat mula mengacau dan merasuk tubuh Janice. Dan kekal duduk dalam tubuh Janice sampai ke besar. Pasangan Mullins mati dibunuh oleh roh jahat itu.

Part yang Janice nak lari sebab kena kejar dengan benda tu, kalau I jadi Janice dah lama lari turun tangga tak ingat dah kaki tu sakit πŸ˜‚ Takde nak guna kerusi tu. And jangan tenung anak patung tu lama-lama. Dan hantu yang keluar dalam cerita ni pun akan ada movie sendiri, iaitu Nun.

Korang kena tengok cerita ni πŸ˜‰

RATING
★★★★

August 15, 2017

Rebus Telur di Felda Residence Hot Spring, Sungkai


Hello readers 😊

Ahad baru ni kami 4 beranak ke Sungkai untuk menikmati air panas dekat Felda Residence Hotspring, Sungkai, Perak, harga masuk untuk dewasa RM15. Hajat nak mandi tak kesampaian sebab ramai sangat dan panas terik. Jadi kitorang cuma rebus telur dan rendam kaki dalam air panas yang panas sangat πŸ˜‚ 


Ada dua jenis telur, telur ayam dan telur puyuh. Harga untuk semangkuk telur ayam RM5(enam biji) dan sebekas telur puyuh RM8.


Kitorang beli dua-dua jenis. Telur ayam rebus separuh masak πŸ˜‹ dan telur puyuh rebus sepenuh masak. Seperti biasa ibu sangat teliti, dia dah siapkan semuanya ; kicap, lada πŸ‘  Can't live without you, mother 😘


Tadaaa !!!

Selepas itu, dah berehat kitorang pun rendam kaki dalam air panas. Mula-mula masuk tu memang tak tahan sebab panas sangat, lama-lama okay. Sesiapa yang ada kudis luka dekat kaki tu boleh la rendam. Memang πŸ˜…πŸ‘


Ayah teringin nak memanah katanya. Jadi dia ajak fight πŸ˜‚ Macam biasa kitorang dua beradik on je kalau kena cabar. Well, not bad la haha. Walaupun satu panah tersasar kena atap tu πŸ˜‚ Harga RM10 seorang untuk 15 anak panah saja.


Dan kemudian kitorang balik ke hotel nak tidur 😴

August 11, 2017

MENANG GIVEAWAY !

Hello readers !

Alhamdulillah rezeki awal bulan 8 πŸ˜„ So happy and lagi bertambah happy bila dapat sambung degree dekat UiTM *uitm dihatiku*. I dapat sambung dalam Sains Biology yang I memang nak. Alhamdulillah dapat sambung belajar lagi, walaupun dapat dekat Kuala Pilah πŸ˜‚ Kuala Pilah takde beza dengan Tapah, tapi kolej dekat Kuala Pilah lebih selesa sebab toilet dalam bilik. Kalau nak dibandingkan dengan Tapah, agak jauh beza sebab Tapah universiti baru, so buildings semua baru and cantik. Dan Tapah takde bukit macam Pilah πŸ˜‚

Okay back to the topic, so I menang 2 giveaways. First time menang giveaway jadi excited gila πŸ˜‚ Lagi lagi bila menang duit. 



Pertama, menang Mini Giveaway : Duit Raya
RM 30


Kedua, menang Mek Zumbie's July Preowned Giveaway
Tali pinggang




August 08, 2017

MERDEKA GIVEAWAY BY PENSELDUABEE.BLOGSPOT.COM (TAMAT)


Click banner

Tarikh tamat : 31 August 2017

Senarai Hadiah

Top Referal
1 x RM10

Top komentator
1 x RM10

3 pemenang

1 x 2017 New Korean Tide Multi-Purpose Backpack 


1 x Stainless Steel Insulated Double Wall Travel Coffee Mug


1 x  notebook, keychain & fridge magnet

5 pemenang
Bloglist

August 07, 2017

CONTEST BY AI : BEST FRIEND FOREVER (TAMAT)


Tamat : 13 August 2017

Apa yang perlu korang lakukan?

>> Korang kena buat entri yang bertajuk CONTEST BY AI: BESTFRIEND FOREVER <<
>> Copy and paste banner di atas dalam entri korang dan backlink ke page ini <<
>> Korang kena cerita apa sahaja tentang BFF korang kat dalam entri tu <<
>> Cerita yang menarik akan dipilih sebagai pemenang <<

Cerita menarik tentang BFF 

I ada seorang best friend yang dari dulu sampai sekarang masih setia berkawan dengan I. Nama dia Nabilah binti Mustafha, and birthday dia 13 August, tarikh tamat contest ni. Kitorang dah berkawan lama sejak dari darjah 1. Kitorang dah macam kembar, sampai ramai yang confuse dengan kitorang πŸ˜‚ Kitorang banyak share secret, masalah. Birthday pun selalu bagi hadiah sesama sendiri. Kitorang ada banyak benda yang melambangkan friendship kitorang πŸ˜„ 

Masuk sekolah menengah, kitorang satu kelas dari Form 1 sampai Form 4, Form 5 dah berpecah sebab dia lagi pandai haha. Tapi kitorang still sama-sama, rehat sama, study sama, balik sama. 


Masa zaman Form 3. Baju sama warna tak plan.

Orang panggil dia, Bella and orang panggil I, Nena. Bunyi lebih kurang.

Bella ni dia ada period pain yang teruk gila sampai boleh pengsan. I yang selalu angkat dia and bawak dia balik rumah dia setiap kali dia period pain dekat sekolah. Nasib rumah dekat πŸ˜‚ I sampai dah biasa tolong dia, rasa macam tu rutin setiap kali dia period πŸ˜‚ Kawan-kawan lain semua kelam-kabut bila dia dah nampak tak larat and nak pengsan, tapi I relax je siap boleh kemas barang dia dulu, jumpa cikgu dulu πŸ˜‚ Bila dah habis and nak masuk uni, I selalu terfikir macam mana dia nak handle masa dia sakit nanti. 

Sampai sekarang kitorang berkawan. Even dah lama gila tak jumpa, kitorang still tak rasa awkward. Gelak je keje πŸ˜‚

Itu je la cerita tentang my BFF πŸ’•

August 05, 2017

JULY WRAP UP


Hello readers πŸ˜„

It's August. Already. 

I wasted my money a lot this month πŸ’ΈπŸ’ΈπŸ’Έ, because it was hari raya and I got duit raya about 200. I used the money for shopping haha. So now I let you guys know what I bought.



A jacket and a palazo. Blue-back jacket that caught my eyes and I fell in love πŸ˜‚ This palazo also caught my eyes haha. It's dusty pink which I really really love the colour. I bought them at Times Square. 


Toner - I have read some reviews about Syahirah Korean Secrets. I wanna try this product, I love Korean skincare. 

True Match Cushion by L'oreal Paris - I have been looking for cushion foundation and my friend recommended this. I give ★★★ I think it doesn't suit my skin. My skin looks dark after I apply it, or maybe I chose the wrong colour. 

Face masks - I love face masks. The Apple face mask is my favorite at the moment.


Wet tissue - This is a must. The Argan Oil for make-up removing and baby wipes as an emergency kit.


Gosh the novels are freaking good. Actually I bought the second series "P.S. I still love you" which I thought it was the first series. I've skipped "To all the boys I've loved before". Forgive me, my bad. Should or shouldn't I buy the first series ?

Okay, Lara Jean and Peter are so sweet, I love them. 


I bought this blink blink pink purse at Kaison. I think it's cute and kind of gegirl things. 

Luluh by Khai Bahar

August 03, 2017

GIRLS' GENERATION : HOLIDAY NIGHT ALBUM WILL BE RELEASED


Hello SONE and my readers πŸ˜„

SONE must have known about Girls' Generation's 6th album, Holiday Night, will be released soon. Based on Tiffany's instagram bio, the songs will be worldwide on August 4th, 2017, but the physical album available on August 7th, 2017. The album contains 10 tracks, including the double title songs, "All Night" and "Holiday".


I CAN'T WAIT I'M GONNA SCREAMMMM !!! I'm waiting for SNSD's comeback such a long time. 

I really can't imagine it has been 10 years with SNSD. 10 years, yeah. Glad that they are still together. I really hope they will stay together forever. They really can't be replaced.

I put Taeyeon's teaser clip below, my bias πŸ’ž I have watched the teasers and was getting emotional every time I listened to what they talked about, but "I love to party" part ruined everything πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚




SNSD's quotes

Taeyeon : "I hope that Girls’ Generation will be like that for Girls’ Generation."
Tiffany : "Girls's Generation is a miracle."
Seohyun : "They will always be on my side forever."
Sooyoung : "We made a lot of memories and did all things that I'd never imagined we would."
Sunny : "If we were to go back, we might think of how we can be more safe or more fun but I don't think we would change anything."
Yuri : "I think it's fun and exciting."
Yonna "When I'm carrying out SNSD's activities, I think a different kind of energy altogether comes out."
Hyoyeon : "It's clear that Hyoyeon co-exists with snsd."

Don't forget to watch Hyoyeon's Wannabe MV and download it on JOOX.