HOME ABOUT ME VACATION DRAMA/MOVIE BOOK

August 24, 2017

ONE MEAL FOR TOMORROW



Release date : January 7, 2017
Genre : Friendship, Romance, School, Youth
Cast : Nakajima Yuto, Araki Yuko

SYNOPSIS
A 7-year love story between Hayama Ryota and Uemura Koharu from their first date to eventual marriage. Ryota and Koharu are high school students. Ryota is indifferent to people and says very little. Koharu is not afraid of to speak her mind and she has a bright personality. Since a game of rice bag jump, they begin to date. They date at a fast-food restaurant, realize they love each other at a family restaurant and finally swear their love on a dining table with white rice.

-----

Jalan cerita dia agak slow dan hanya menceritakan tentang mereka berdua saja. Uemura meluahkan perasaan pada Ryota selepas mereka menang dalam acara sukan di sekolah tetapi Ryota tak bagi jawapan. Dia kata dia takut nak jatuh cinta. Namun, akhirnya mereka berdua mula bercinta.

Selepas 3 tahun, Uemura tiba-tiba minta putus padahal dia yang confess. Ryota kecewa sangat tapi dia tak putus asa untuk pujuk Uemura. Rupa-rupanya Uemura ni ada tumor dekat rahim dan terpaksa operation. Impian mereka berdua nak ada anak terkubur. Ryota yang sayang sangat dekat Uemura berjanji akan sentiasa ada dengan Uemura walaupun takde anak.

Kesetiaan tu penting dalam hubungan. Dalam hubungan, kita kena bagi sokongan kalau pasangan kita dalam masalah. Sokongan untuk jadikan mereka lebih kuat dan tak murung. Kalau betul seseorang itu ikhlas sayangkan kita, dia takkan tinggalkan kita.

RATING
★★(2.5)

1 comment:

  1. Kalau cerita dia laju sikit mesti rating pun ok sikit

    ReplyDelete