HOME ABOUT ME VACATION DRAMA/MOVIE BOOK

June 03, 2016

Pencarian Bloglist Jun '16 by Beeha Azman


Klik banner :)

Dance In The Rain


Dance In The Rain : Rabiatul Faazra

Kali ni nina nak share satu buku islamik yang mampu membuka mata, telinga, minda dan hati kita. In shaa Allah. Nina share sikit sinopsis dia.

Sinopsis

Dance In The Rain mengisahkan seorang gadis yang mahu mengenal Tuhan. Ibarat diari, dia mencoret tentang percintaan, persahabatan, perubahan diri, dan segala macam rasa yang dia lalui. Ada suka dan duka. Ada masam dan manis. Ada masam dan tawar. Bercampur perasaannya. Selayaknya menari di dalam hujan. Dance in the rain. Dia ingin sekali berkongsi hakikat perjalanan seorang hamba, sebelum kembali bertemu-Nya.

Cerita dia sangat seronok and kadang-kadang sentap. Biar sentap, asalkan kita nampak tujuannya. Isi dalamnya menarik dan seronok nak baca. Colourful. Pandai tarik minat pembaca. Every chapter pun takde la panjang sangat tapi pengajaran. Bila nina sampai satu page, she asked the readers to grab a paper and pen and write down 'To Do List : Untuk mencapai Redha Allah'. Nina ambik and tulis apa yang nina nak and buat. Alhamdulillah nina try ikut even so many syaitan yang datang haha.

So nina galakkan korang baca buku ni :) Enjoy