HOME ABOUT ME VACATION DRAMA/MOVIE BOOK

February 08, 2018

I'M NOT A ROBOT (ROBOTI ANIYA)

Image result for i'm not a robot korean drama poster

No. of Episodes : 16
Release date : 6 December 2017 - 25 January 2018
Genre : Romance, Sci-fi
Casts : Yoo Sung Ho, Chae Soo Bin
Rating : ★★★★★

SYNOPSIS
Kim Min Gyu has wealth and success, but lives an isolated life due to his allergy of people. He then meets and falls in love with a girl who is pretending to be a robot for her ex-boyfriend, a genius robots professor.

-----

Mula-mula tengok I confuse jugak, dia ni robot ke manusia. Rupanya robot tu serupa dengan muka dia. Chae Soo Bin punya muka macam anak patung memang kena dengan watak robot dalam cerita ni, dah la lawa. Sebelum ni selalu tengok dia berlakon dalam historical drama je. Bila tengok dia berlakon cerita ni, comel la pulak 😍 Yoo Sung Ho sangat sangat handsome sampai cair tengok dia 😍 Mereka berdua kalau real life couple nampak sepadan. 

Related image

Okay, cerita ni mengisahkan Ji A yang terpaksa jadi robot untuk bantu ex-boyfriend dia sebab Aji 3 rosak. Sepanjang nak repair balik Aji 3, Ji A kena jadi robot untuk Min Kyu. Min Kyu ni pulak orang kaya dan dia allergic dengan manusia. I tak pernah dengar penyakit ni, tapi dalam cerita ni penyakit tu wujud. Bila pesakit tu sentuh orang, badan dia akan bengkak dan merah-merah sampai boleh bawa maut. So, Min Kyu ni hidup dia dipenuhi dengan robot. Aji 3 pun sebenarnya ramai yang rebut untuk jadi master dia. Robot serupa manusia, bijak, boleh buat macam-macam kerja siapa yang taknak.

Image result for i'm not a robot korean drama

Tapi, penyakit dia boleh cure bila dia tengok dan bersama dengan perempuan yang dia sayang. Kira macam jodoh la. 

Drama ni best ! Kelakar ada, sedih ada, patah hati pun ada. Sedih dekat part yang Min Kyu dah tahu Ji A ni berlakon jadi robot dia selama ni, sebab Min Kyu ni rasa diri dia bodoh bila kena tipu dengan orang sekeliling dia. Yela, Min Kyu ni ingatkan dia dah gila sebab fall in love dengan robot.

I recommend korang untuk tengok cerita ni. Haa cerita dia lebih kurang Strong Woman Do Bong Soon. Cerita dia pun agak cliche, sesiapa yang memang suka tengok kdrama mesti faham 😂 But I prefer kdrama than Malay drama.

Image result for i'm not a robot korean drama

10 comments:

  1. I baru je tamatkan movie ni right after my final exam n I still cant move on. Seung Ho memang manis betul rupanya :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan ! Lagi lagi bila dia senyum. Muka dia pun tak jambu macam k-idol. I memang dah lama minat dia, dari dia muka budak lagi.

      Delete
  2. Cerita ni macam rom-com, kelakar tapi at the same time ada moments romantic :)

    ReplyDelete
  3. saya suka nonton film ini.. filmya bagus..
    perempuannya cantik pula..^^

    ReplyDelete
  4. wah mcm best, memang suke tengok yang genre mcm ni

    ReplyDelete
  5. haritu baru tengok sikit. Nanti nak sambung la :D

    ReplyDelete
  6. Drama ni comel gila!! First tengok sebab suka hero je. Sangat suka kat dia sejak Owner of the Mask. So handsome!! <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yasss dia hensem dari kecik lagi oh my god suka gila ^^

      Delete