HOME ABOUT ME VACATION DRAMA/MOVIE BOOK

July 30, 2018

WHAT'S WRONG WITH SECRETARY KIM

Image result for what's wrong with secretary kim

No. of Episodes : 16
Release date : June 6 - July 26, 2018
Genre : Business, romance
Casts : Park Seo Joon, Park Min Young
Rating : ★★★★

SYNOPSIS
What's Wrong With Secretary Kim revolves around the narcissistic Lee Young Joon, the vice president of a company run by his family. He is very self absorbed and thinks highly of himself, so much so that he barely acknowledges the people around him. Lee Young Joon has a capable and patient secretary in Kim Mi So who has remained by his side and worked diligently for 9 years without any romantic involvement. But Mi So has grown tired of her frustrating boss so when she decides to resign from her job, hilarious misunderstandings ensue. After 9 years of their strictly-workplace relationship, can it now develop in something more? -Adapted from the novel "Kimbiseoga Wae Geureolgga" by Jung Kyung Yoon.

-----

Drama ni mengisahkan Young Joon, seorang CEO, dan Kim Mi So, setiausaha kepada Young Joon. Selepas 9 tahun bekerja, Kim Mi So bercadang untuk berhenti kerja dan fokus kepada kehidupannya. Young Joon yang berat hati untuk melepaskannya buat pelbagai cara untuk Kim Mi So ubah fikiran. Tanpa sedar, mereka berdua jatuh cinta.

Related image

Disebalik kisah cinta mereka, ada cerita misteri yang melibatkan kehidupan mereka ketika kecil. Rupanya mereka pernah berjumpa ketika kanak-kanak. Peristiwa hitam itu memberi impak yang kuat dan mereka mengalami trauma yang agak teruk. Kim Mi So pula cuba mencari budak lelaki yang pernah bersama-sama dengannya ketika diculik.

Hubungan Young Joon dan abangnya, Sung Yeon, pula agak dingin sejak kecil lagi selepas peristiwa hitam itu. Sung Yeon mengalami tekanan sebab perasaan rasa bersalahnya dan dia keliru dengan dirinya sendiri. Young Joon yang mengalami sendiri peristiwa hitam tu berasa marah terhadap abangnya. Akhirnya, dia mengambil keputusan untuk mengaku dia lupa ingatan demi kesihatan abangnya, dan menukar namanya daripada Sung Hyun kepada Young Joon supaya abangnya tak keliru.

Image result for what's wrong with secretary kim

Apa yang I belajar dari Kim Mi So ni, apa-apa pun yang berlaku, sentiasa tersenyum. I tak berapa suka sangat watak Park Seo Joon dalam drama ni sebab dia berlagak 😂 Macam tak kena je dengan dia. Park Min Young pula sangat sangat cantik dalam drama ni. Dia nampak lebih matang.

Drama ni tak berat sangat sebab dia bukan drama action ataupun thriller. Cuma disebabkan trauma si Young Joon ni kita akan rasa geram setiap kali mereka nak kiss 😂

Related image



P/S : Semua gambar di atas adalah gambar dari Google

10 comments:

  1. tak tengok lg cerita ni, banyak cakap best

    ReplyDelete
    Replies
    1. Okay boleh letak dalam list kdrama hehe

      Delete
  2. baru tengok 2 episode drama ni, geram juga dengan CEO Lee ni. poyo sangat..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sampai habis dia still poyo hahaha

      Delete
  3. kannnn tak kena watak tu dengan Seo Joon, turn off nak layan sampai habis

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha mula-mula pun turn off jugak sebab mmg tak kena. Tapi kawan kata cerita ni best layan je la sampai habis XD

      Delete
  4. lelaki ni ada datang running man hari tuuu..

    jom singgah blog kartun muncung manis yg baru.. Blog muncung manis yang lama, terdelete.. abis loss contact dgn readers lama..

    http://aliefmuncung.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yep dia dtg utk promote midnight runner.

      Will visit soon :)

      Delete
    2. tu laah. lawak jgak dia masa dtg running

      https://aliefmuncung.blogspot.com/2018/07/kehidupan-hantu-di-dunia-hantu.html
      https://aliefmuncung.blogspot.com/2018/07/alkisah-pada-abad-ke-20-wujud-seorang.html

      Delete
  5. adik ada layan drama ni..tapi tak pernah join sekali tengok..tak tahu pulak jalan cerita menarik..boleh join tengokla

    ReplyDelete