HOME ABOUT ME VACATION DRAMA/MOVIE BOOK

July 14, 2018

LEXIS SUITES ROOM TOUR

Assalamualaikum & hye readers 😄

8 July haritu, I pergi ke Pulau Pinang untuk jemput my bro dari uitm sebab dah habis final. Ayah tiba-tiba ajak duduk satu malam dekat Lexis. Sampai Penang dah malam, check in terus. Kitorang dapat bilik Premium. Lexis Suites Penang ni tak macam Lexis dekat Port Dickson yang semua atas laut. Lexis dekat Penang ni duduk dekat building dan menghadap laut. Kolam pula agak besar. Bilik pun cantik 😍 I was amazed. 


Masuk je bilik kita terus nampak cabinet ni. Peti sejuk, cawan, gelas, water heater, nescafe dan teh ada di sini. Tempat kasut pun ada tapi dekat bahagian belakang I berdiri tu. Bertentangan dengan cabinet ni.


Dua katil bersaiz king. Boleh muat 4 orang kalau badan kecil.


Bertentangan dengan katil, ada TV. 


Sebelum kita terus masuk ke bahagian katil, kita akan nampak pintu sebelah kanan. Ini area basah, maksudnya toilet, bilik mandi semua dekat sini. Dalam wardrobe tu ada bathrobe, iron & board, penimbang dan tempat gantung baju.


Toilet dengan bilik mandi diasingkan.



Dalam bilik mandi, kita boleh pilih nak mandi dalam bath tub atau guna shower 😂


Di sebelah wardrobe tadi ada dua sinki ini. Quite big. Hair dryer disediakan. Soap, bath gel, shampoo, toothbrush, shaver dan towel ada di sini.



Dan KOLAM ! Kawasan kolam ni agak besar dan ada sauna, pintu kaca tu. Betul-betul menghadap laut.

Itu saja room tour kita. Korang boleh ajak family lepak sini. Buat trip dengan member tidur semalam kat sini pun seronok. Bila dengan member yang satu kepala memang la seronok ye dok.


6 comments:

  1. puas hati dok sini. awal tahun ritu merasa la skali beli deal time Matta Fair dapat half price. puas hati =D

    ReplyDelete
  2. Bestnyaaaaaaaaaaa menghadap laut mcm tuuu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best sebab sambil swimming ke minum kopi ke boleh tengok laut. Tenang je.

      Delete
  3. berapa rate untuk satu malam stay?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Untuk fasiliti 5/5. Untuk kepuasan 5/5. Keselesaan 5/5. Breakfast 4/5.

      Delete