HOME ABOUT ME VACATION DRAMA/MOVIE BOOK

May 11, 2016

TRAVELOG : Lexis Hibiscus

Assalamualaikum and hye.

Dah lama nina tak cerita pasal bercuti, so untuk post kali ni nina nak share sikit nina bercuti dekat PD. Actually on the way balik KL tu yang kitorang singgah PD for two days. So kitorang pergi terjah Lexis Hibiscus kot kot ada available room. Ada !


Okay gambar ni nina ambik dekat google. Saja nak tunjuk view dari atas.


So, first thing you guys will see is this. Oh sebelum tu korang akan nampak sign yang lagi besar daripada yang ni dekat lorong nak masuk kawasan hotel ni.


Then we ask them if they have any available room for us, and they have so many available rooms haha. Kitorang duduk dekat PPV yang dekat petal.

Oh yeah dorang ada 4 different rooms.

Executive Pool Villa (EPV) = RM 650 (weekdays)  RM 759 (weekends)
Sky Pool Villa (SPV) = RM 680 (weekdays)  RM 780 (weekends)
Premium Pool Villa (PPV) = RM 750 (weekdays)  RM 850 (weekends)
Panorama Pool Villa-Suite (PPS) = RM 990 (weekdays)  RM 1090 (weekends)

EPV dekat leaves. SPV dekat building. PPV dekat petals. PPS dekat stigma.
       


Ni kawasan lepak or menunggu.


128
Our room !
*knock knock*


King size.
Okay for your information, ada satu magazine list barang dalam bilik ni yang dorang jual : bantal, blanket, case and macam-macam lagi la. I forgot to take a picture of the magazine.


Kalau korang malas nak jalan ke bilik lagi lagi yang duduk kat bilik yang jauh, dorang ada sediakan buggy untuk hantar ke bilik. Sebut je nombor bilik. Buggy dia pun besar and selesa.


If korang nak ronda-ronda, boleh sewa basikal. Ada basikal yang dua seat. 
Tapi nina taktau la dorang open sampai pukul bape kalau public holiday. Macam nina, nina pergi bukan public holiday, so malam dorang dah close.


Hibiscus Walk ni kawasan pantai and makan. Kalau korang nak nikmati pemandangan laut sambil makan, breakfast kat sini. Kalau nak nikmati bunyi ombak, dinner kat sini. Makanan pun sedap.


Ni view waktu siang.


Rasanya ni design awesome la dalam bilik ni sebab tv tu dekat bahagian dalam cermin hitam tu. At first kitorang pun tak perasan tu tv. *tengah tengok abpbh time ni*


Ni closet dia. Ignore barang-barang kitorang tu hehe.
Taktau kenapa dorang sediakan payung.
Girls, don't worry, dorang ada iron. Haha.


Ni sink dia. Agak gelap sebab waktu malam. Lampu pun agak malap acah acah romantik gitu.


Okay this view nina ambik dekat google sebab i forgot to take a picture of the view. I'm so sorry.


Okay this one i took. Ni shower.


And ni toilet.
Shower and toilet dia divide.



Dapat tengok sunset time swimming hehe. 


Sebelum swim, kita ke sauna dulu. Yang seronoknya sauna dekat sebelah kolam. So tak payah susah susah nak ke spa, kat bilik kan hado.
*kat dalam tu ada dua makhluk haha*


Have a good day :)


Dua hari je kitorang stay. Cukup la have fun mandi sampai puas. Tak sanggup mandi lelama sebab rabut and kulit kering.

Singgah makan dulu. Lapiaq !





Enjoy and bye :)

And to those who have read Muara Hati, thanks a lot. In shaa Allah I will share my another cerpen :)
Annyeong, chingu ! Terima kasih kerana meluangkan masa di blog ini.

1 comment:

  1. menarikkkk! jum ke http://alifsamadi.blogspot.my/2016/05/merana-kerana-pointer-349.html

    ReplyDelete