HOME ABOUT ME VACATION DRAMA/MOVIE BOOK

July 03, 2016

Perempuan ni complicated (?)

Perempuan complicated ? Ya.
Kadang-kadang orang perempuan pun rasa diri dia complicated.
Susah nak baca isi hati dan perasaan perempuanni.
Kejap okay, kejap marah, kejap happy, kejap sedih, kejap sentap.
Benda ni berlaku setiap hari pada perempuan walaupun bukan hormon perempuan.


Nina sendiri rasa, kawan-kawan nina rasa. Sometimes we say sorry to each other if buat dorang terasa. Kita tak perasaan sebab ikutkan perasaan. Benda kecil pun boleh buat kita sentap. Macam nina, ada satu hari, kawan buat salah kecil pun boleh sentap. Kadang-kadang dia tak buat pape pun, senyap je, tu pun boleh buat sentap.


Kawan nina pun ada, bila orang lain buat salah sikit dia naik angin, tapi alhamdulillah masing-masing pandai control emosi sekarang. Kalau kitorang rasa nak marah nak melenting, kitorang senyap. Daripada marah then orang lain kecil hati, lebih baik diam. Dan orang pun faham keadaan kita. Kita pun dah besar, dalam proses nak matang. Emosi tak stabil pun kadang-kadang sebab benda-benda sekeliling kita, contoh assignment. Sebabkan assignment boleh buat kita dari okay jadi tak okay. Jadi kita kena la pandai control emosi sendiri untuk elak orang lain terkena tempias. Sometimes bila kita bad mood, orang lain pun boleh bad mood disebabkan kita.
Annyeong, chingu ! Terima kasih kerana meluangkan masa di blog ini.

No comments:

Post a Comment