HOME ABOUT ME VACATION DRAMA/MOVIE BOOK

July 07, 2016

AS #blog : Selamat Hari Raya

Assalamualaikum and hye :)

Selamat Hari Raya
Maaf Zahir dan Batin
.....

Alhamdulillah habis 30 hari kita berpuasa (sapa tak cukup tu diam diam hee)
Macam biasa la malam raya memasing sibuk nak siapkan menu untuk esoknya.
Dan kami macam biasa mesti menu laksa johor.
Tapi kami bebudak ni (bebudak la sangat) main bunga api & mercun kat luar rumah dengan si paksu.
Kiri kanan depan belakang bunyi mercun.



Bayangan budak kecik tu sebenarnya adik sepupu nina.
Dia duk berlari sana sini dah macam hantu dah dalam gambar ni.

Esoknya...

Memasing dah pakai cecantik nak beraya.


Dah siap hidang dah.


Camera dah ready nak tangkap gambar family.


Eh eh si Aira Raisha dah posing boekk dah.

First time raya dekat Gombak, kitorang buat takbir satu family.
Kalau kat Johor memang selalu buat takbir malam raya.
Tapi kali ni kita buat siang.
Habis solat sunat dengan makan, get ready nak takbir.



Lepas takbir apalagi, bermaaf-maafan.


Terkejut nenek bila mintak doakan jodoh yang baik-baik.
Hahaha.


Bila muka ayah kau takde perasaan tapi kau tersengih mintak duit raya.


Purple.


Dari kecik sampai ke besar, dua ni la cucu paling degil and buat orang sakit jiwa.
Tapi nenek, pakcik, makcik tetap sayangkan kami uhuks.


Cuma berempat.


K la ni last belanja gambar raya pertama.
5 hari raya tapi pack.
Sehari raya kat Gombak, raya kedua ke Johor dah.
Balik jumaat, sabtu pagi dah gerak Penang hantar si Haqim.

Okay la.
Babai.

No comments:

Post a Comment