HOME ABOUT ME VACATION DRAMA/MOVIE BOOK

March 03, 2018

MY BROTHER LOVES ME TOO MUCH

Image result for my brother loves me so much

Release date : 30 June 2018
Genre : Romance, School, Youth
Casts : Tao Tsuchiya, Ryota Katayose, Yudai Chiba
Rating : ★★★★

SYNOPSIS
Setoka is a high-school student who got dumped by twelve boys. Her big brother, Haruka looks like a delinquent youth, but he cares for Setoka so much. Setoka doesn't know that they are not blood-related. One day, Setoka starts to get guys' attention, but her big brother Haruka tries to interfere every time...!

-----

Cerita ni comel 😍 I baru tahu yang cerita ni mulanya dengan manga series then baru ke movie. I pulak tengok movie je. Kalau drama melayu, adaptasi dari novel. Kalau Jepun pulak, adaptasi dari manga. To those yang suka baca manga a.k.a komik Jepun, mesti suka. I dulu rajin jugak baca manga masa zaman sekolah. Tajuk manga series cerita ni, Ani ni Aisaresugite Komattemasu.


Cerita ni mengisahkan Setoka yang cuba nak bercinta tetapi selalu dihalang oleh abangnya sendiri, Haruka. Setoka ni agak popular jugak sebab lelaki-lelaki handsome nak dekat dia sampai dia taktau nak pilih yang mana. Yang kelakar, cikgu English dia pun minat dekat dia. Pelajar-pelajar perempuan pulak gilakan cikgu tu.


Dalam kekeliruan akhirnya Setoka pilih Takane sebagai boyfriend, lagipun Takane ni first love Setoka. Untuk kali ni, Haruka terpaksa lepaskan Setoka kepada Takane. Takane tahu yang Haruka dan Setoka bukan adik-beradik. 

Rupanya dalam diam abang dia cintakan dia. Setoka tak tahu yang Haruka bukan abang kandung dia. Haruka dengan ayahnya cadang nak bagitau Setoka bila dia dah habis sekolah, tetapi Takane dah bagitau Setoka dulu sebab dia rasa hati Setoka tak sepenuhnya untuk dia. Takane rasa yang Setoka ada hati dekat Haruka.

Sebenarnya, Setoka pun suka kat abang dia, tetapi disebabkan dia ingat itu abang kandung dia, dia pun tak anggap perasaan tu sebagai cinta.


I tengok pelakon-pelakon lelaki dia semua muka anime 😂 Maybe dia nak ikut karakter dalam manga. I suka tengok Haruka senyum, comel 😍 Jalan cerita dia tak berat, just relax je. Korang enjoy tengok cerita ni. 

I suka tengok kawasan rumah dia sebab rumah dia menghadap laut. Bayangkan bangun pagi je dapat tengok laut. Tenang je.

10 comments:

  1. teringat ada satu j-movie yg cite dia lebih kurang cmni juga. nada so so kot tajuk dia tsumabuki satoshi berlakon tapi movie tu sedih sangat..huhu
    btw this movie nampak macam menarik plus i suka tengok Tao ni berlakon :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau sedih, mesti nangis. Haha sejak tengok banyak sangat drama skrg ni hati dah mcm tisu je. Sedih sikit, dah nangis. Dulu boleh tahan lagi air mata.

      Tao ni cute sangat. Lagi lagi bila dia senyum.

      Delete
  2. dulu masa blja rajin gak baca manga..la ni jarang da baca hehe..btw nice movie..kene cari ni

    ReplyDelete