HOME ABOUT ME VACATION DRAMA/MOVIE BOOK

November 04, 2017

CARA NAK MASUKKAN CHATBOX DALAM BLOG

Assalamualaikum & hai readers

Harini I nak tunjuk cara nak masukkan cbox basic ni dalam blog. Sis zures tanya macam mana nak masukkan cbox ni dalam blog. 


1. Mula-mula, kita sign up dulu. Create cbox.


2. Click dekat Look&Feel. Nanti dia ada dua pilihan, Layout dan Theme.


3. Untuk Layout, korang boleh edit saiz dia untuk fit dalam sidebar korang.


4. Untuk Theme, korang boleh edit warna yang korang suka.



5. Dah habis edit semua, korang tekan Publish. Copy code then paste dekat kotak html kat blog korang, lepas tu save ! Ikut suka korang nak letak dekat sidebar ke atau dekat bawah post korang ke.



Itu saja. Thank you 😁



1 comment:

  1. dulu ada tapi lama dah.. lepas tu buang hihi =D

    ReplyDelete